Chiftele de branza de capra cu merisoare

Chiftelele de branza de capra cu merisoare reprezinta un aperitiv deosebit. Asociate cu o salata pot fi servite si ca fel principal de mancare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g branza de capra
  • 70g merisoare uscate
  • 70g nuci pecan maruntite si prajite
  • 200g pesmet
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica maruntita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cu ajutorul unui blender mixeaza branza de capra impreuna cu merisoarele si nucile pecan pana cand amestecul este omogen (dar nu exagera). Adauga condimentele si ceapa si mai amesteca usor pana se incorporeaza.

Formeaza cu ajutorul mainilor sau a unei linguri chiftele, pe care le dai prima data prin oul batut si apoi prin pesmet. Aseaza-le pe o tava si da-le la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce chiftelele de branza sunt racite bine, incinge ulei intr-o tigaie potrivita pentru prajit, si aseaza cu grija chiftelele inauntru si lasa-le 20 de secune pe o parte si pe cealalta, pana cand devin aurii.

Este foarte important ca aluatul pentru chiftele sa fie rece, deoarece altfel se vor dezintegra in tigaie.


Chiftelele de branza cu merisoare se servesc ca si aperitiv. Asociate cu o salata, pot fi servite si ca fel principal de mancare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii