Cirese, nuci, rozmarin si branza brie in foietaj

Dried Cherries, Pecans and Rosemary Brie en Croute, adica o minunata reteta pe care trebuie sa o incercati. E foarte usor de preparat contrar asteptarilor, si va merita orice efort.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 foaie foietaj 25 cm x 25 cm
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 1/2 cana apa firbinte
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 1/3 cana nuci pecan sau normale
  • 2 - 3 linguri miere
  • 1/2 lingurita rozmarin proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat
  • o bucata rotunda de aproximativ 200 - 300 grame branza brie

Mod de preparare

Dried Cherries, Pecans and Rosemary Brie en Croute:

Ciresele uscate se amesteca cu apa fierbinte, se lasa 1 minut la inmuiat si se scot la zantat pe un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam ciresele zvantate bine cu nucile si mierea. Pe o suprafata putin infainata intindem foietajul si in mijlocul lui turnam amestecul cirese-nuci, peste care asezam branza. Oul il batem putin cu 1 ligura apa rece si ungem foietajul. Incepem sa impaturim apoi lipind capetele foietajului cu oul batut cu apa daca foaia este prea mare taiem marginile. Ungem din nou cu ou, intoarcem, se pune in tava si se unde din nou cu ou (branza va fi in partea de jos). Am pus la cuptor incalzit la 200C / 400F timp de 20-25 minute, lasam sa se raceasca 45- 60 minute - depinde cat de moale vreti branza.


Pofta buna! Reteta Cirese, nuci, rozmarin, branza brie in foietaj a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...