Clatite din pastarnac cu branza de vaci

Pentru clatite din pastarnac cu branza de vaci se amesteca branza cu smantana, laptele si ceapa verde si se potriveste de sare si piper.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 250 g branza sau urda
  • 75 g smantana
  • 5 linguri lapte
  • 1 legatura ceapa verde taiata marunt
  • Pentru clatite:
  • 450 g pastarnac ras
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 4 linguri lapte
  • 75 g nucu taiate
  • 75 g stafide
  • 50 g caise deshidratate taiate
  • 50 g pesmet alb
  • 25 g unt
  •  

Mod de preparare

Pentru clatite din pastarnac cu branza de vaci se amesteca branza cu smantana, laptele si ceapa verde si se potriveste de sare si piper. Se pune intr-un vas pastarnacul, ceapa, usturoiul si laptele, se fierbe inabusit la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se adauga nucile, caisele, stafidele si pesmetul. Se formeaza 8 clatite de 2 cm grosime. Se topeste untul si se projesc clatitele pana se rumenesc.

Clatitele din pastarnac cu branza de vaci se servesc cu sosul de branza deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...