Obatzda-aperitiv

Se zdrobeste branza cu mana sau se da pe razatoare,apoi se amesteca cu smantana si untul. Se curata, se spala si se toaca ceapa cat mai fin. Peste pas

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g branza de oaie-reteta originala spune camembert sau ramadur
  • dar merge si cu altceva
  • chiar si cu branzica de vaca
  • 75 g unt moale
  • o ceapa mare
  • o lingurita de boia dulce
  • sare
  • 2 lingurite de chimen
  • cateva linguri de smantana sau lapte ca sa fie mai moale

Mod de preparare

Se zdrobeste branza cu mana sau se da pe razatoare,apoi se amesteca cu smantana si untul.

Se curata, se spala si se toaca ceapa cat mai fin.

Peste pasta de branza se pune ceapa tocata si se condimenteaza cu chimen, boia si sare dupa gust.

Se amesteca bine. Din pasta rezultata se modeleaza cu doua linguri un fel de galuste care se pun pe platou si se decoreaza dupa dorinta.
Pofta buna!

Reteta Obatzda-aperitiv a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu branza gasiti aici:

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Placinta invartita cu branza

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!