Pateuri cu branza de oi

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g untura
  • 300 g faina
  • 1
  • 5 l de vin alb
  • 2 lingurite de sare
  • o lingurita de zahar
  • 50 g drojdie
  • 6 oua intregi si
  • 1
  • 5 – 2 kg faina
  • 1
  • 2 kg branza sarata
  • 300 g branza dulce
  • 5 g piper si
  • 3 oua.

Mod de preparare

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena, pe care o impartim in trei parti egale. Din 100 g untura, 1,5 l de vin alb, 2 lingurite de sare, o lingurita de zahar, 50 g drojdie, 6 oua intregi si 1,5 – 2 kg faina se formeaza un aluat elastic si bine framantat, apoi facem o foaie din tot aluatul, peste care punem o parte din aluatul cu untura. Impaturim in trei, apoi facem iar o foaie si punem iar o parte din untura; impaturim in trei, iar intindem o foaie si punem ultima untura. Impaturim in trei si lasam sa stea la rece timp de o ora, apoi facem pateuri.
Luam cate o fasie din aluat, intindem foaie potrivit de groasa, o taiem patrate si punem compozitia la marginea foii si rulam, apoi taiem segmente. Din 1,2 kg branza sarata, 300 g branza dulce, 0,5 g piper si 3 oua facem o compozitie pastoasa cu care umplem pateurile. Pateurile cu branza se pot umple cu carne, cabanos, mere sau ciuperci.


Pateurile cu branza de oi se servesc calzi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

 Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am...

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca