Rulada cu urda

Un aperitiv deosebit!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat;:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g spanac congelat
  • un praf de menta
  • cateva fire de marar verde
  • Umplutura:
  • 300 g urda
  • piper cu lamaie
  • 3-4 de morcovi
  • cateva fire de marar verde
  • o lingurita coaja de esenta de lamaie
  • 140 g branza topita
  • un praf de boia de ardei dulce (picanta)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper cu lamaie
  • un praf de maghiran

Mod de preparare

Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, faina, spanacul stors bine, mararul tocat fin, sare, un praf de menta si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt cca. 15 min, la foc potrivit. Dupa ce se coace blatul, se desprinde de pe hartie, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata morcovii de coaja, apoi se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce au fiert, se opreste unul intreg care se taie pe lung, in doua bucati, restul se da la blender, pana se face un piure fin. Se mixeaza urda cu untul moale, apoi se imparte in doua parti; o parte se amesteca cu piureul de morcov si un praf de boia dulce, apoi se condimenteaza cu sare, un praf de maghiran si piper, dupa gust. Cealalta parte se mixeaza cu branza topita, mararul tocat fin, coaja rasa de lamaie si piperul cu lamaie. Se mai sareaza daca dorim, dupa gust. Pe blatul rece din spanac. se intinde umplutura de cas cu morcovi, apoi cu grija, intindem umplutura de cas cu branza topita, fara a o amesteca cu cealalta umplutura, si pe latura lunga, se insira jumatatile de morcov. Se ruleaza usor, ajutandu-ne de hartia de copt, se da la rece, cel putin doua ore inainte de a o taia felii. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca