Rulada in trei culori

Rulada in trei culori este un aperitiv cu crema de branza gustos si aratos, perfect pentru orice ocazie festiva sau petrecere.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul verde :
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de patrunjel verde (congelat)
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 linguri de faina
  • - 1 si 1/2 linguri smantana
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - sare
  • Pentru aluatul portocaliu :
  • - 3 oua
  • - 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 linguri de faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 si 1/2 linguri smantana
  • - sare
  • Pentru aluatul galben :
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 linguri de faina
  • - 1 si 1/2 linguri smantana
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 4 linguri de branza telemea rasa
  • Pentru umplutura :
  • - 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)
  • - 4 linguri de smantana
  • - 1 ardei gras rosu taiat cubulete
  • - piper

Mod de preparare

Cele trei compozitii de aluat se fac in trei vase diferite, in acelasi timp.
Pentru aluatul verde se freaca cele trei galbenusuri cu trei linguri de ulei. Se adauga apoi 1 si 1/2 linguri de smantana, cele 3 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si 3 linguri de patrunjel verde congelat, taiat marunt. Eu l-am dat la blender. (Se poate pune si spanac congelat).
Pentru aluatul portocaliu se repeta procedeul numai ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de ardei.
Pentru aluatul galben se repeta procedeul numai ca se pune 4 linguri de telemea rasa.
Cele 9 albusuri se bat toate impreuna cu un praf de sare. Se imparte in mod egal in cele trei vase si se amesteca prin rasturnare.
Intr-o tava mare de aragaz (35/39 cm) in care s-a pus hartie de copt, se intind compozitiile alternandu-se culorile. (Daca aveti tava de aragaz mai mica se reduce din cantitati). Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu smantana. Se intinde aceasta crema pe foaie iar peste ea se presara ardeiul rosu taiat cubulete. Se pot pune si masline taiate marunt. Se ruleaza si se da la rece. Se taie inainte de servire.


Rulada in trei culori se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos