Rulouri Caprese

Rulourile Caprese sunt aperitive delicioase si usoare, ce pot servite chiar si pentru vegetarieni. Pentru acestea amestecam drojdia cu zaharul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei masline
  • Pentru sosul Caprese:
  • 1 rosie mare
  • 100 ml bulion (de preferat preparat in casa)
  • 50 ml ulei masline
  • 250 gr mozzarella proaspata
  • sare
  • piper si bineinteles busuioc (10 frunzulite)

Mod de preparare

Rulourile Caprese sunt aperitive deosebite, delicioase si usoare, ce pot servite chiar si pentru vegetarieni.

Pentru acestea amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Amestecam apoi adaugam restul de lapte si uleiul de masline. Framantam timp de 10 minute pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos punem toate ingredientele intr-un blender si le mixam bine. Intindem aluatul sub forma de dreptunghi si il acoperim cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt. Din sosul caprese pastram 2 linguri si acoperim fiecare rulou cu cate o lingurita de sos. Coacem rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.


Aceste rulouri Caprese le putem servi atat calde cat si reci.
Sursa acestei retete este site-ul My Fancy Cake.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca