Tarta alsaciana cu ricotta

Tarta alsaciana cu ricotta este o reteta culinara eleganta potrivita pentrun un meniu festiv. Ingredientele retetei sunt: foi placinta, ricotta, mazare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o foaie de placinta
  • 250 g ricotta
  • 15 g frunze de leurda
  • 200 g mazare la borcan
  • 100 g somon afumat
  • 4 oua si sare

Mod de preparare

Tarta alsaciana cu ricotta se prepara astfel: punem mazarea la scurs. Folosindu-ne de maini rupem frunzele de leurda, iar somonul il taiem felii. Asezam foaia de placinta intr-o tava rotunda unsa cu ulei si lasam sa depaseasca marginile tavii. Punem mazarea si feliile de somon. Batem ouale si incorporam ricotta. Dam gust cu sare si ii dam drumul peste mazare su peste. Deasupra pune frunze de chivas si dam la cuptor, la foc moderat, 20 de minute.


Alte retete tarte recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa