Carnati de casa ca- n Oltenia

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 400 g pulpa de porc
  • 200 g ficat de porc
  • 200 g slanina de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se lasa la zvantat. Slanina se taie in cuburi si se prajeste in ulei incins, pana devine crocanta, apoi se toaca marunt cu cutitul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, care se rumenesc in untura rezultata din prajirea slaninii. Apoi, se toaca la randul lor, cat mai marunt, cu cutitul la fel se procedeaza cu ficatul. Usturoiul, curatat, se piseaza, se adauga apa si un praf de sare, preparandu-se un mujdei subtire. Bucatile de carne, ficatul si jumarile se lasa sa se inmoaie timp de o ora in acest mujdei, apoi se scot si se amesteca bine cu sare, piper si cimbru, dupa care se umplu intestinele cu aceasta compozitie. Se apasa cu degetele sa se repartizeze uniform, apoi, cand s-au umplut bine, se leaga la capete si se dau Ia fum timp de cateva ore, apoi se lasa pe o franghie, sa se usuce.
Se servesc prajiti in ulei sau untura, cu garnitura de cartofi natur sau cu fasole batuta si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Rulada ciuperci

Rulada de pui

Ciuperci umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa