Carnati de casa ca- n Oltenia

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 400 g pulpa de porc
  • 200 g ficat de porc
  • 200 g slanina de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se lasa la zvantat. Slanina se taie in cuburi si se prajeste in ulei incins, pana devine crocanta, apoi se toaca marunt cu cutitul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, care se rumenesc in untura rezultata din prajirea slaninii. Apoi, se toaca la randul lor, cat mai marunt, cu cutitul la fel se procedeaza cu ficatul. Usturoiul, curatat, se piseaza, se adauga apa si un praf de sare, preparandu-se un mujdei subtire. Bucatile de carne, ficatul si jumarile se lasa sa se inmoaie timp de o ora in acest mujdei, apoi se scot si se amesteca bine cu sare, piper si cimbru, dupa care se umplu intestinele cu aceasta compozitie. Se apasa cu degetele sa se repartizeze uniform, apoi, cand s-au umplut bine, se leaga la capete si se dau Ia fum timp de cateva ore, apoi se lasa pe o franghie, sa se usuce.
Se servesc prajiti in ulei sau untura, cu garnitura de cartofi natur sau cu fasole batuta si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Rulada ciuperci

Rulada de pui

Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am ajuns sa fac acest tort ca de mult sta la favorite, reteta este a Timeei si este atat de bun, bezeaua de nuca face totul....

Tort cu bezea de nuca si cafea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca