Castraveti umpluti cu ansoa

Se spala castravetele, se indeparteaza capetele cu un cutit, dupa care se taie in 4 bucati, fara a se curata de coaja, si se scobesc. Fileurile de ans

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 80 g cascaval\ 2-3 frunze de telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la % lamaie

Mod de preparare

Se spala castravetele, se indeparteaza capetele cu un cutit, dupa care se taie in 4 bucati, fara a se curata de coaja, si se scobesc. Fileurile de ansoa se scurg bine. Se scot samburii maslinelor, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se prepara maioneza din galbenus si usturoiul pisat, turnand uleiul putin cate putin si amestecand continuu cu o lingura de lemn. Frunzele de telina se spala si se toaca fin, amestecand du-se apoi cu fileurile de ansoa si maslinele, de asemenea maruntite. Se incorporeaza maioneza si cascavalul dat pe razatoare, dupa care se pipereaza dupa gust. Se adauga sare doar daca este necesar. Se spala bucatile de castravete, se sterg in interior cu o hartie absorbanta, se umplu cu compozitia preparata anterior, dupa care se lasa la frigider cel putin doua ore.


Se servesc reci, asezate pe un platou tapetat cu frunze de salata verde, asezonate cu ulei de masline si zeama de lamaie. Alte retete Salata orientala Salata de telina Salata de cartofi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!