Chec aperitiv cu sunca

Am taiat sunca cubulete mici, maslinelor le-am scos samburii si le-am tait pe jumatate, iar gogosarii i-am scurs bine de zeama şi i-am taiat cubulete mici. Branza am dat-o pe razatoarea mica.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g şuncă
  • 200 g măsline maro sau negre
  • 150 g telemea sărată
  • 1 gogoşar murat
  • 6 ouă
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 linguri făină
  • piper

Mod de preparare

1. Am taiat sunca cubulete mici, maslinelor le-am scos samburii si le-am tait pe jumatate, iar gogosarii i-am scurs bine de zeama şi i-am taiat cubulete mici. Branza am dat-o pe razatoarea mica.

2. Am batut albuşurile spuma tare, am adaugat galbenusurile pe rand si faina cernuta cu praful de copt, amestecand usor, de jos in sus. Am dat sunca, maslinele şi gogosarii prin faina si le-am amestecat usor in compozitia de pandispan impreuna cu branza.

3. Am imbracat o tava de cozonac cu hartie de copt si am turnat amestecul. Am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc potrivit.

4. Il scoti din tava, desprinzi hartia si-l lasi sa se raceasca. Il tai felii si il servesti.


Checul aperitiv cu sunca se serveste ca si aperitiv ori gustare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...