Chec cu piept de pui

Acest chec cu piept de pui este un aperitiv perfect cand vrem sa facem o mancare consistenta, dar simpla. Pieptul de pui, fiert, l-am taiat bucatele mititele.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 100 gr unt
  • 5 oua
  • o ceapa potrivita
  • un morcov
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Acest chec cu piept de pui este un aperitiv perfect cand vrem sa facem o mancare consistenta, dar simpla. Pieptul de pui, fiert, l-am taiat bucatele mititele, mergea si mai mic, dar... graba...

Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga pieptul de pui si se amesteca pentru a se patrunde putin pe toate partile, iar ceapa sa devina aurie. Morcovul, dat pe razatoarea cu ochiuri mici se arunca peste amestecul de carne si ceapa si se lasa la foc mic vreo 8-10 minute.

Intre timp, ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu untul pana se incorporeaza bine si devine ca o crema. Apoi se adauga faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare. Se incorporeaza spuma de albusuri. La urma se adauga si amestecul din carne si se toarna totul intr-o tava de chec, unsa bine de tot cu margarina/unt.

Se lasa la foc potrivit 45-50 minute.


Checul cu piept de pui se consuma rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca