Chec de carne

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci). Apoi adaugam usturoiul taiat marunt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de porc si vita
  • 200gr pesmet
  • 200gr morcovi
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • cimbru sau alta verdeata
  • dupa gusturi
  • 2 linguri ketchup
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci).

Apoi adaugam usturoiul taiat marunt si cimbru.

Carnea se amesteca cu ketchup, oua si pesmet.

Adaugam legumele calite.

Si punem compozitia intr-o forma de chec, apoi ungem cu o lingura unt moale.

Coacem la 175°C circa 30 minute apoi scoatem forma afara si ungem compozitia cu cealalta lingura de unt.

Dupa alte 30 minute e gata, o rasturnam pe un servet
Pofta buna!

Reteta Chec de carne a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne: Rulouri de zucchine cu carne tocata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...