Chiftele cu zacusca

Chiftelele cu zacusca sunt un aperitiv foarte gustos. Se prepara din carne tocata, vinete, ceapa, ardei, bulion si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifetele:
  • 400 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 felie de paine
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pentru zacusca:
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 3-4 ardei
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeii si vinetele se coc, apoi se curate de coaja si se lasa la scurs. Separat, se caleste ceapa, se adauga vinetele, ardeii tocati si se caleste totul 5 minute. Se adauga bulionul, foaia de dafin, sarea si piperul. Separat, se prepara chifetelele, amestecand carnea tocata impreuna cu ceapa tocata marunt, painea inmuiata in apa, patrunjelul tocat, sare, piper. Se formeaza chiftele rotunde, care se prajesc in ulei bine incins.


Chiftelele se garnisesc cu zacusca.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide