Chiftelute cu carne

Chiftelute cu carne este o reteta usoara de chiftelute aperitiv. Chiftelutele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg carne
  • - 2 cepe
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 4 cartofi
  • - 1 ou
  • - piper
  • - sare fina
  • - patrunjel sau marar

Mod de preparare

Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata marunt si calita, cu cartoii taiati cubulete si cu usturoiul. La tocatura se adauga oul crud, un virf de cutit cu piper, 1 lingurita de sare fina si patrunjelul sau mararul taiat marunt, apoi se amesteca bine.

Intr-o farfurie se pune faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, Apoi se pune uleiul 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cate incap, neinghesuite. Se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte.

Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore datorita careia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu ardei, rosii, ridichi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca