Clatite cu carne

Ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la c

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul de clatite: 6 linguri de faina cu varf
  • 500 ml lapte
  • un ou si un praf de sare
  • Pentru umplutura: 500g carne de vita
  • 2 cepe mijlocii cateva fire de patrunjel si un ou
  • Pentru prajit: pesmet
  • doua oua batute
  • ulei

Mod de preparare

Ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la calit cu ulei cat sa acopere fundul tigaii uniform.

Lasam carnea bine sa fiarba in suc propriu iar dupa ce a scazut apa din tigaie punem sare si piper dupa gust si mai lasam sa se rumeneasca puti. apoi punem in compozitie patrunjelul taiat marunt, amestecam, luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit bine compozitia amestecam oul.

Clatitele si compozitia fiind gata ne apucam de umplut clatitele dupa urmatorul procedeu: punem compozite in mijloc aducem partile laterale peste compozitie dupa care rulam.

Dupa ce am terminat de rulat toate clatitele ne pregatim terenul pentru prajirea lor. Avem nevoie de pesmet, doua oua batute cu furculita, o tigaie cu ulei incins si bineinteles clatitele.

Inmuiem clatitele in ou apoi le dam prin pesmet si le punem in uleiul incins. fiti atente sa nu se arda deaoarece pesmetul se rumeneste foarte repede!! Le scoatem si le punem pe o farfurie pe care am intins un servetel ca sa absoarba uleiul.
le servim fie ca aperitiv fie ca felul 2 cu o garnitura pe care voi o preferati.

Pofta buna!

Reteta Clatite cu carne a fost propusa de BIJU pe forum culinar.ro

Alte retete de clatite gasiti aici:

Clatite cu spanac si ricotta,

Clatite cu dovlecei,

Clatite cu ciuperci

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa