Copane de pui in crusta de cartofi

Amestecati la un loc cartofii piure, cartofii rasi, oul si cimbrul...data viitoare nu mai pun cimbru, ca nu prea mi-a placut...a avut o aroma prea puternica.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g. cartofi fierti si facuti piure
  • 2 cartofi mari
  • curatati de coaja si dati pe razatoare
  • 1 ou de marime mijlocie
  • batut
  • 1 lingura de cimbru proaspat
  • tocat sau 1 lingurita uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 8 copane mici de pui
  • curatate de piele
  • 2 linguri de faina amestecata cu condimente pentru carne de pui
  • ulei din belsug pentru prajit.

Mod de preparare

Amestecati la un loc cartofii piure, cartofii rasi, oul si cimbrul...data viitoare nu mai pun cimbru, ca nu prea mi-a placut...a avut o aroma prea puternica... Asezonati cu sare si piper.

Dati copanele prin faina amestecata cu condimente astfel incat acestea sa fie complet acoperite. Imbracati copanele de pui in amestecul de cartofi, presand bine. Lasati la frigider timp de 15 minute.

Puneti intr-o tigaie incapatoare ulei mult, incingeti-l si prajiti copanele in transe, timp de cate 6 minute sau pana s-au patruns. Pentru a fi siguri incercati cu o scobitoare; daca zeama lasata este clara, carnea e facuta ; daca e trandafirie, prajiti inca putin.

Au fost cele mai gustoase copanele din lume!

Reteta Copane de pui in crusta de cartofi a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Serviti copanele de pui in crusta de cartofi fierbinti sau reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...