Creier in aspic

Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit, se asaza creierul cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 creier mare sau 2 mici
  • masline
  • gogosari
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou rascopt
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit, se asaza creierul cu fata in jos, pe aspic. Se toarna aspic cu o lingura de jur-imprejur. Aspicul trebuie sa fie lichid, insa rece. Se umple forma bine, astfel ca aspicul sa acopere creierul cu un strat gros cam de 1-2 cm. se pune la gheata si se rastoarna pe o farfurie rotunda, garnisindu-se cu aspic tocat de jur-imprejur, iar pe deasupra se presara bobite mici rotunde de masline, gogosari si albus de ou rascopt, crengute de patrunjel verde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...