Crochete bechamel

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da de pe foc si se adauga la

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline (sau floarea soarelui)
  • trei linguri de faina
  • lapte (aproximativ jumatate litru)
  • sunca trecuta prin mixer
  • o conserva de ton sau alta carne trecuta prin mixer
  • un ou
  • pan rallado (piine prajita in cuptor sau prajitor si apoi trecuta prin masina)
  • sare

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da de pe foc si se adauga laptele amestecind continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se potriveste de sare. Se adauga de asemenea si carnea trecuta prin mixer in prealabil. Totul trebuie sa fie ca o crema moale, pentru ca la rece se intareste. Se lasa intr-o farfurie sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se formeaza cu o lingurita crochete de marimea unor nuci care se trec prin ou bautut si apoi prin pan rallado. Se pot pastra in congelator si apoi se prajesc in ulei.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...