Crochete de creier

Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati mici. Se amesteca intr-o cratita 2 linguri de unt cu 2 linguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un creier de vaca sau de vitel
  • unt
  • faina
  • lapte
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • o ceapa mica

Mod de preparare

Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati mici. Se amesteca intr-o cratita 2 linguri de unt cu 2 linguri de faina si putin lapte. Se freaca la foc mic pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga pe rand 2 oua intregi, creierul taiat bucati, sare, piper si putina ceapa taiata marunt. Se amesteca bine si se fac cu mana data prin faina crochete lungi cat degetul, se prajesc in untura fierbinte.
Se servesc cu legume, cu sos de rosii sau de sardele.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...

Tocanita de legume cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca