Pasteta cu ficat si carne de pui

ALUATUL Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la fr

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • 250 g unt rece
  • 250 g branza de vaci
  • Umplutura:
  • 400 g ficat pui
  • 3 cepe mari
  • 400 g piept pui
  • 250 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri piper verde uscat si oparit
  • unt
  • sare
  • piper
  • maghiran

Mod de preparare

ALUATUL

Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la frigider cel putin 15 minute.

UMPLUTURA

1. Intr-o lingura de unt se incinge ceapa, se adauga ficatul si se prajeste citeva minute. Se stinge cu 125 ml frisca lichida si se mai lasa pe foc pana cand scade sosul. Se lasa sa se raceasca si se paseaza ( in mixer sau cu mana). Se potriveste de sare si maghiran.

2. Pieptul de pui se taie cubulete, se amesteca cu restul de frisca lichida si se pune pentru 10 minute impreuna cu cutitul mixerului la congelator.

Cand este foarte rece se baga la mixer pana se face o pasta. Se potriveste de sare.

Ambele umpluturi se imbogatesc cu boabele de piper verde.

Intr-o tava de chec unsa cu unt si presarata cu faina se aseaza foaia de aluat (care trebuie sa fie mai mare decit forma, pentru a putea acoperi pasteta), se pune un strat de carne tocata de pui, un strat de pate de ficat, incheind cu un strat de carne de pui. Se acopera pasteta cu aluat, se indeasa bine si se da la cuptor, cat mai jos, la 180 gr. C pentru 45 minute.


Pofta buna!

Reteta Pasteta cu ficat si carne de pui a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:

Rulouri cu ficat,

Tarta cu ficat,

Arici din pateu de ficat de pui

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de gogonele

Dulceata de gogonele e ceva ce trebuie sa incerci. Rosia nu e leguma, e fruct si gogonelele nu trebuie mancate doar...

Dulceata de gogonele
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise