Pasteta cu ficat si carne de pui

ALUATUL Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la fr

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • 250 g unt rece
  • 250 g branza de vaci
  • Umplutura:
  • 400 g ficat pui
  • 3 cepe mari
  • 400 g piept pui
  • 250 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri piper verde uscat si oparit
  • unt
  • sare
  • piper
  • maghiran

Mod de preparare

ALUATUL

Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la frigider cel putin 15 minute.

UMPLUTURA

1. Intr-o lingura de unt se incinge ceapa, se adauga ficatul si se prajeste citeva minute. Se stinge cu 125 ml frisca lichida si se mai lasa pe foc pana cand scade sosul. Se lasa sa se raceasca si se paseaza ( in mixer sau cu mana). Se potriveste de sare si maghiran.

2. Pieptul de pui se taie cubulete, se amesteca cu restul de frisca lichida si se pune pentru 10 minute impreuna cu cutitul mixerului la congelator.

Cand este foarte rece se baga la mixer pana se face o pasta. Se potriveste de sare.

Ambele umpluturi se imbogatesc cu boabele de piper verde.

Intr-o tava de chec unsa cu unt si presarata cu faina se aseaza foaia de aluat (care trebuie sa fie mai mare decit forma, pentru a putea acoperi pasteta), se pune un strat de carne tocata de pui, un strat de pate de ficat, incheind cu un strat de carne de pui. Se acopera pasteta cu aluat, se indeasa bine si se da la cuptor, cat mai jos, la 180 gr. C pentru 45 minute.


Pofta buna!

Reteta Pasteta cu ficat si carne de pui a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:

Rulouri cu ficat,

Tarta cu ficat,

Arici din pateu de ficat de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...