• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs• se pun la fiert in lapte cu putina
• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs
• se pun la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit
• ceapa si feniculul se taie julien si se calesc in unt cu sare si piper
• marul se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru a se coace
• odata fierti, scurgeti ficateii de lapte si puneti-i intr-un bol incapator, adaugati ceapa, feniculul, marul si coniacul si mixati putin cu blender vertical Breville Hand Blender, pe viteza mica
• lasati sa se raceasca putin compozitia, dupa care adaugati branza mascarpone si continuati sa mixati
• treceti apoi ficatul printr-o sita, pentru a fi si mai fin, si lasati-l la frigider pana se raceste.
Dulceata de afine:
• puneti vinul intr-o craticioara si lasati-l sa se reduca, la foc potrivit (sa fiarba pana iese alcoolul si ramane doar aroma)
• adaugati in acesta cuisoarele si batonul de scortisoara
• adaugati apoi afinele si micsorati focul
• la cca 15 min dupa ce le-ati adaugat, puneti si zaharul
• amestecati pana se dizolva si lasati cca 4-5 min pentru a se ingrosa
• lasati dulceata sa se raceasca inainte de a o servi
• montati pate-ul de ficat rece pe un cruton sau pe paine prajita, peste care puneti un varf de cutit de dulceata de afine.
Pofta buna!