Pate din ficat de porc

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Grasimea se spala si se taie bucatele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 50 g/25 g
  • ficat de porc - 500 g
  • carne de porc - 125 g
  • bucati grasime - 100 g
  • creier de vita - 100 g
  • oua - 1 bucata
  • rom - 15 ml
  • vin alb - 15 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Grasimea se spala si se taie bucatele. Ficatul se spala, se curata si se introduce in apa cu sare impreuna cu grasimea. Se fierbe si se degreseaza. Oul se spala, se trece prin jet de apa rece, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se curata de coaja. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb, se scurg, se limpezesc cu apa rece si se racesc. (Daca sunt ciuperci conservate, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg.) Creierul se spala, se curata de membrana, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se fierbe in apa cu sare. Carnea de porc, bucatile de grasime, ficatul si creierul se dau de 2-3 ori prin masina de tocat cu sita deasa. Pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare cu rom, vin si piper. Compozitia se intinde pe o foaie de celofan umed. Deasupra, se aseaza sferturi de oua si ciuperci.

Pateul din ficat de porc se ruleaza si se pastreaza la rece.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa