Pate din ficat de porc

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Grasimea se spala si se taie bucatele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 50 g/25 g
  • ficat de porc - 500 g
  • carne de porc - 125 g
  • bucati grasime - 100 g
  • creier de vita - 100 g
  • oua - 1 bucata
  • rom - 15 ml
  • vin alb - 15 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Grasimea se spala si se taie bucatele. Ficatul se spala, se curata si se introduce in apa cu sare impreuna cu grasimea. Se fierbe si se degreseaza. Oul se spala, se trece prin jet de apa rece, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se curata de coaja. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb, se scurg, se limpezesc cu apa rece si se racesc. (Daca sunt ciuperci conservate, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg.) Creierul se spala, se curata de membrana, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se fierbe in apa cu sare. Carnea de porc, bucatile de grasime, ficatul si creierul se dau de 2-3 ori prin masina de tocat cu sita deasa. Pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare cu rom, vin si piper. Compozitia se intinde pe o foaie de celofan umed. Deasupra, se aseaza sferturi de oua si ciuperci.

Pateul din ficat de porc se ruleaza si se pastreaza la rece.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata hawaiana

Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!

Salata hawaiana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca