Pateu de ficat

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un ficat (pasare
  • porc
  • vitel aprox. 300 g)
  • 1 ceasca de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt proaspat
  • 1 lingura de unt topit
  • 100 g aspic

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte.

Se pune la fiert intr-o cratita apa cu sare. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasind cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese sange sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.

Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa.

Cand s-a racit se scurge bine de apa, se taie din mijloc 2-3 felii, frumoase, de ficat, care se vor lasa intregi in pateu, iar restul se da prin sita, impreuna cu 2 galbenusuri rascoapte.

Se pune pasta intr-un castron si se freaca bine impreuna cu o bucata de unt proaspat, pina se face ca o alifie.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Zacusca de peste cu arpagic

Salata de vinete cu maioneza

Tocanita de vita

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...