Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte
Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte.
Se pune la fiert intr-o cratita apa cu sare. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasind cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese sange sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.
Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa.
Cand s-a racit se scurge bine de apa, se taie din mijloc 2-3 felii, frumoase, de ficat, care se vor lasa intregi in pateu, iar restul se da prin sita, impreuna cu 2 galbenusuri rascoapte.
Se pune pasta intr-un castron si se freaca bine impreuna cu o bucata de unt proaspat, pina se face ca o alifie.
Pofta buna!
Alte retete culinare
recomandate:
Zacusca de peste cu arpagic
Salata de vinete cu maioneza
Tocanita de vita
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa