Pateu de ficat cu unt

Se fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date prin sita, putina smanta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr ficat
  • 1 ceasca de lapte
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • 2 oua
  • piper macinat
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date prin sita, putina smantana, sare si piper macinat. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, frecand energic intr-un singur sens.
Pateul se serveste pe o farfurie, garnisit cu felii de albus fiert si cu verdeata tocata presarata deasupra.

Alte aperitive:

Ciuperci cu maioneza

Salata de icre

Castraveti bulgaresti

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!