Pateu de ficat Oly

Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul. Se lasa timp de vreo 5

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr ficat(oricare doriti) eu am folosit de porc
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1-2 tulpini de telina
  • 2 catzei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml supa sau apa
  • 30 gr unt
  • 1 lingura capere
  • sare
  • piper
  • patrungel

Mod de preparare

Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul.

Se lasa timp de vreo 5 minute pina se inmoaie putin legumele, in acest timp se pregateste ficatul, se spala, usuca si taie bucati si se pune peste legume in tigaie, se amesteca bine pina se schimba la culoare.

Dupa care se adauga o jumate din cantitatea de vin, se lasa la foc mediu pina se evaporeaza aproape tot vinul.

Dupa, se adauga si restul vinului, pasta de rosii, supa sau apa, se sareaza putin, dar piper mai din belsug.

Se acopera tigaia si se lasa pe foc mediu timp de 15-20 min pina se inmoaie ficatul si se mai absoarbe din lichid (din pacate am uitat sa fac poza cind era gata).

Dupa ce se racoreste putin se mixeaza in robot, dupa care se intoarce din nou in tigae, se adauga untul, capere (eu nu am pus din acelasi motiv ca si usturoiul), patrungel tocat(eu am pus marar, ca numai asta aveam). se incalzeste putin pina se topeste untul, se mai condimenteaza daca e nevoie.


Se serveste cald sau rece pe felii de bagheta rumenite la gril sau in tigaie.

Pofta buna!

Reteta Pateu de ficat Oly a fost propusa de Oly pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:

Rulouri cu ficat,

Tarta cu ficat,

Arici din pateu de ficat de pui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

O idee super rapidă și delicioasă pentru o gustare pe placul întregii familii. Pentru a pregăti aceste Sendvișuri...

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa