Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se lasa in apa sa se raceasc
Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se lasa in apa sa se raceasca. Se trece ficatul prin sita de doua ori, impreuna cu galbenusurile rascoapte, se freaca bine cu lingura, se adauga 50 gr unt, pana devine o pasta cremoasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se aranjeaza pe o farfurie, se presara cu albus de ou taiat in bucatele mici, iar imprejur se pun jumatati de masline. Se poate pune pateul si in aspic.
Se serveste cu paine prajita.
Alte retete:
Arici din pateu de ficat de pui
Ciuperci umplute
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉 Inițial am zis că iar am ratat-o anul...
Dulceata din toporasi (viorele de padure)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.