Pateu din ficat de gasca

Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se lasa in apa sa se raceasc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ficat de gasca
  • 3-4 galbenusuri
  • 1 jumatate pahar vin
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se lasa in apa sa se raceasca. Se trece ficatul prin sita de doua ori, impreuna cu galbenusurile rascoapte, se freaca bine cu lingura, se adauga 50 gr unt, pana devine o pasta cremoasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se aranjeaza pe o farfurie, se presara cu albus de ou taiat in bucatele mici, iar imprejur se pun jumatati de masline. Se poate pune pateul si in aspic.


Se serveste cu paine prajita.

Alte retete:

Arici din pateu de ficat de pui

Ciuperci umplute

Ciuperci cu maioneza si usturoi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii