Pateuri cu cabanos

Pateurile cu cabanos sunt delicioase. Pentru a prepara aceste aperitive se face un aluat din 800 g smantana, 1 l de apa minerala, 100 g otet.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g smantana
  • 1 l de apa minerala
  • 100 g otet
  • sare
  • 6 oua
  • 20 g drojdie
  • o lingura de zahar si
  • faina cat cuprinde
  • 1 kg de unt
  • 200 g faina
  • 2 kg cabanos.

Mod de preparare

Pateurile cu cabanos sunt delicioase. Pentru a prepara aceste aperitive se face un aluat din 800 g smantana, 1 l de apa minerala, 100 g otet, sare, 6 oua, 20 g drojdie, o lingura de zahar si faina cat cuprinde. Se face apoi un alt aluat din 1 kg de unt, 200 g faina, se amesteca bine si se imparte in trei bucati. Se adauga 2 kg cabanos.

Se face un aluat framantat bine, pana se dezlipeste de pe degete, apoi se intinde o foaie, care se unge cu o parte din aluatul din unt, se impatureste in trei si se repeta de trei ori, apoi se pune la rece timp de 3-4 ore. Se taie fasii de aluat, care se umplu cu cabanos, se ruleaza, ungem cu ou batut si se coc la foc iute.


Pateurile cu cabanos se servesc ca aperitive.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...