Piftie de curcan cu gelatina

Piftie de curcan cu gelatina este o reteta de aperitiv cu carne in aspic aspectuos, dar si foarte delicios. Este un aperitiv ce se preteaza la o masa festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati aripi de curcan
  • 3 gaturi de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de telina mica
  • 3 morcovi
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 4-5 catei de usturoi (dupa gust)
  • 2 plicuri praf de gelatina (20 g)
  • sare

Mod de preparare

Piftia este un preparat cunoscut din bucataria romaneasca pentru gustul sau puternic de usturoi, mirosul de carne fiarta si aspectul de gelatina. Fie ca este gatita pentru o masa festiva sau nu, fiecare gospodina trebuie sa stie sa prepara piftie de curcan cu sau fara gelatina.

Se spala in mai multe ape aripile si gaturile de curcan, apoi le punem la fiert, intr-o oala cu doi litri de apa. Este important sa pastrati o cantitate exacta de apa, nu se procedeaza ca la supa unde punem foarte multa apa.
Dupa ce bucatile incep sa fiarba, luati spuma cu ajutorul unei spumiere pentru ca este foarte important ca piftia sa aiba o zeama cat mai clara.
Adaugati in oala legumele, piperul, foile de dafin si o lingurita de sare.
Dupa ce legumele au fiert le scoateti din oala. La fel se procedeaza si cu carnea dupa ce a fiert si s-a desfacut de pe os.
Luati oala de pe foc. Pisati si adaugati usturoiul in zeama in care au fiert aripile si gaturile de curcan.
Dupa ce degustati sa vedeti daca zeama este indeajuns de sarata, o strecurati.
Taiati carnea in bucatele.
Inainte de a finaliza piftia, taiati morcovul pentru a decora.
Gelatina o pregatiti astfel: Luati un polonic de zeama, il puneti intr-un castron, amestecati cu praful de gelatina dupa care puneti inapoi in oala.
Puneti in fiecare bol cateva bucatele de morcov, carne si zeama peste.
Dupa ce ati terminat de pus in boluri, le dati la frigider pentru circa sase ore sa se inchege inainte de a o savura.

Incearca si o alta reteta de piftie de curcan.


Serveste piftia de curcan in gelatina rece.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa