Placinta cu carne

Placinta cu carne se prepara usor, fiind o reteta de aperitiv cu carne potrivita pentru sarbatori.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 4 gr de piper
  • 10 gr de sare
  • 2 oua
  • 1 pachet hartie de copt
  • 1 pachet foi de placinta
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceasca de apa minerala

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se pune la prajit intro-o tigaie de ceramica.
Se toaca carnea de porc si se pune la prajit peste ceapa.
Se adauga apa minerala si se continua prajirea pana scade apa.
Se adauga oul, sarea si piperul se amesteca si se lasa la racit.
Se intinde foaia de placinta si se taie dreptunghiuri.
Se pune cate o lingura din compozitia de carne pe prima jumatate a dreptunghiului iar cu cealalta jumatate acoperim carnea si la capete se taseaza cu furculita.
Se acopera tava cu hartie de copt , se aseaza placintele , se ung cu galbenusul celui deal doilea ou si se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 minute.
Se servesc ca aperitiv.
Sunt recomandate pentru copii mai ales dimineata , inainte de a pleca la scoala, cand sunt mofturosi.
Pofta buna !


Placintele cu carne se servesc ca aperitiv, reci sau calde !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...