Placintele cu carne de miel

Placintelele cu carne de miel sunt un aperitiv cald sau o cina satioasa si usor digerabila.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat pentru foietaj
  • 500 gr carne de miel
  • Pentru marinata:
  • usturoi
  • ceapa
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • vin rosu
  • sare
  • piper
  • 20 gr unt
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se face un amestec de vin rosu, ceapa tocata, usturoi, cimbru, dafin. in aceasta marinata se pun bucatile de miel si se lasa 4 ore la frigider.

Se scoate carnea, se sterge, se taie in bucati de 3-4 cm, apoi se prajesc in unt pe toate partile.

Se intinde o foaie din aluat, se taie patrate si se pune pe fiecare cate o bucata de carne de miel. Se lipesc pe margini cu un pic de apa, se ung deasupra cu galbenus batut si se coc 10 minute la cuptor.


Placintelele se servesc calde, ca atare sau alaturi de un piure fin de cartofi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii