Polpettone, doar o rulada de carne

Polpettone, aceasta rulada de carne tocata este un aperitiv deosebit de gustos pe care il puteti pregati pentru mesele festive.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne macinata (amestec porc si vita)
  • 2 cartofi albi potrivit de mari
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 150 g sunca de Praga feliata
  • 1 pachet de branza topita feliata (pentru sandwich-uri)
  • 50 g faina de malai
  • fasii de ardei rosu si verde (din ala congelat
  • de la Billa)
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja. Carnea se amesteca cu cartofii dati prin presa (sau pe razatoare, sau pur si simplu zdrobiti cu furculita), se adauga ouale, usturoiul pisat, sarea si piperul. Se intinde "aluatul" de carne pe hartia de copt stropita cu foarte putin ulei. Peste "foaia" de carne se presara patrunjelul tocat fin, se aseaza apoi feliile de sunca de Praga, apoi feliile de branza topita. Eu am adaugat si un rand de fasii de ardei rosu si verde - pentru culoare.

Se ruleaza folosindu-ne de hartia de copt. Se presara rulada cu faina de malai - pentru a avea o crusta faina, apoi se impacheteaza in hartia de copt. Se aseaza in tava si se inteapa cu un ac hartia de copt, ca sa se scurga din grasimea pe care o lasa rulada in timpul coptului.

Se da la copt in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute, se rupe hartia de copt de pe rulada, ca sa se coaca frumos si sa prinda crusta aurie. Se feliaza doar dupa ce s-a racit.


Se poate servi cu garnitura de cartofi sau ca aperitiv, insotit doar de castraveciori acrii. Pofta buna! Reteta Polpettone a fost propusa de Happy. pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

O idee super rapidă și delicioasă pentru o gustare pe placul întregii familii. Pentru a pregăti aceste Sendvișuri...

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa