Polpettone, aceasta rulada de carne tocata este un aperitiv deosebit de gustos pe care il puteti pregati pentru mesele festive.
Cartofii se fierb in coaja. Carnea se amesteca cu cartofii dati prin presa (sau pe razatoare, sau pur si simplu zdrobiti cu furculita), se adauga ouale, usturoiul pisat, sarea si piperul. Se intinde "aluatul" de carne pe hartia de copt stropita cu foarte putin ulei. Peste "foaia" de carne se presara patrunjelul tocat fin, se aseaza apoi feliile de sunca de Praga, apoi feliile de branza topita. Eu am adaugat si un rand de fasii de ardei rosu si verde - pentru culoare.
Se ruleaza folosindu-ne de hartia de copt. Se presara rulada cu faina de malai - pentru a avea o crusta faina, apoi se impacheteaza in hartia de copt. Se aseaza in tava si se inteapa cu un ac hartia de copt, ca sa se scurga din grasimea pe care o lasa rulada in timpul coptului.
Se da la copt in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute, se rupe hartia de copt de pe rulada, ca sa se coaca frumos si sa prinda crusta aurie. Se feliaza doar dupa ce s-a racit.
Se poate servi cu garnitura de cartofi sau ca aperitiv, insotit doar de castraveciori acrii. Pofta buna! Reteta Polpettone a fost propusa de Happy. pe forum culinar.ro
O idee super rapidă și delicioasă pentru o gustare pe placul întregii familii. Pentru a pregăti aceste Sendvișuri...
Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcutIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa