Ptatou rece

Se taie carnea de porc in cubulete si se sareaza. Se rumeneste in ulei incins si se scoate pe o farfurie. Se taie toba, lebarvurstul, cascavalul si ka

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne macra de porc
  • 200 g lebarvurst
  • 200 g toba
  • 300 g cascaval
  • 6 oua
  • 100 g masline negre
  • 200 g kaizer
  • 2 linguri de unt
  • o lingura de ansoa (pasta de peste)
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • o legatura de patrunjel verde
  • salata verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea de porc in cubulete si se sareaza. Se rumeneste in ulei incins si se scoate pe o farfurie. Se taie toba, lebarvurstul, cascavalul si kaizerul in felii. Ouale se fierb tare, se curata de coaja, se taie pe jumatate, pe lungime si se scoate galbenusul cu grija. Se zdrobeste galbenusul cu o furculita si se adauga putina zeama de lamaie si pasta de peste. Se amesteca galbenusurile cu pasta de peste si cu untul frecat si se omogenizeaza. Se umplu jumatatile de ou cu acest amestec si se orneaza fiecare cu cate o frunzulita de patrunjel verde.
Se aranjeaza cateva frunze de salata verde pe un platou. in mijloc se pun cubuletele de carne si in jurul lor jumatatile de ou. De jur imprejur se asaza un rand de feliute de toba, unul de lebarvurst, unul de cascaval, peste care se presara pipet, si unul de kaizer. Din loc in loc, se asaza masline si frunzulite de patrunjel.

Alte aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de pui

Rulada de spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...