Pulpe de pui umplute, in foietaj

Este un aperitiv apreciat atat de sot cat si de musafiri. Asa ca daca vreti sa impresionati pe cineva treceti repede la "confectionat".

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita
  • 1 foaie aluat foietaj Bella
  • susan
  • Oregano
  • ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri de cascaval ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Pulpele de pui se bat usor cu ciocanul de snitele, se spala si apoi se pun intr-un vas in care adaugam apa cat sa le cuprinda. Adaugam putina sare si dam apoi la foc unde tinem circa 10 min.


In acest timp avem grija sa indepartam cu ajutorul unei spumiere spuma care se formeaza. Scoatem carnea cu ajutorul unei spatule pe o farfurie.


In timp ce carnea este la fiert facem urmatorul amestec intr-un bol: sare,piper,oregano,cascavalul ras, ardeiul taiat cubulete mici si uleiul. Amestecam bine si ungem cu acest amestec fiecare bucata de carne pe partea interioara apoi rulam. Taiem foietajul in patrate de circa5/5 cm.


Imbracam fiecare rulou de carne umpluta in foietaj,il ungem cu ou batut si apoi tavalim prin susan. Cand toate sunt imbracate in hainute.... le asezam intr-o tava captusita in prealabil cu hartie pergament. Dam la cuptor si tinem pana cand foietajul prinde o culoare galben-maronie iar apoi scoatem din cuptor. Se servesc ca aperitiv atat calde cat si reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...