Rulada de porc cu ciuperci si cascaval

Se taie carnea (facem o patura), presaram sare, apoi o rulam si o lasam la odihna. Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de floarea-s

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru rulada:
  • cotlet de porc-1
  • 4 kg
  • ciuperci-600 g
  • ceapa rosie-1 buc
  • usturoi-3-4 catei
  • cascaval-200 g
  • pasta de tomate-2-3 linguri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar
  • ulei de floarea-soarelui
  • pentru sos:
  • ceapa rosie-1 buc
  • ciuperci-100 g
  • verdeata
  • ulei de floarea-soarelui
  • morcov-1 buc

Mod de preparare

Se taie carnea (facem o patura), presaram sare, apoi o rulam si o lasam la odihna.

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de floarea-soarelui.

Se adauga ciupercile. Zeama care o lasa ciupercile,o turnati intr-un castonel, prajiti mai departe ciupercile (citeva minute). Apoi se toaca cu blenderul. Se pregateste vasul.

Pasta de ciuperci, se intinde pe patura de carne, peste se pun felii de cascaval, se presara cascaval ras, frunzele de patrunjel.

Se sareaza si pipereaza, apoi se ruleaza(i-am prins trei scobitori sa nu se desfaca).

Se unge rulada cu pasta concentrata de tomate.

În vas se pune putin ulei, se aseza rulada. Apoi se taie bucati de morcov, ceapa, ustroi, verdeata si citeva ciuperci.

Adaugati o cana cu apa,acoperiti cu capacul vasului si dati la cuptor pentru 50 min. Cand este aproape gata se toarna castronelul cu zeama de ciuperci si se mai lasa la cuptor (fara capac) vreo 25-30 min.

Rulada se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava.
Se serveste cu garnituri diferite:piure de cartofi,pilaf de orez, la care se adauga sos.

Pofta buna!

Reteta Rulada de porc cu ciuperci si cascaval a fost propusa de mariette pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de porc gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca