Rulada de pui cu ciuperci si cascaval

Este un aperitiv gustos si satios, perfect pentru masa de Craciun

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (piept de pui)
  • 500 g ciuperci
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt si am calit-o intr-o tigaie cu doua linguri de ulei. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat ciupercile spalate si tocate marunt si am lasat pe foc, amestecand pana a scazut toata apa, lasata de ciuperci. Am condimentat cu sare si piper si dupa ce am inchis focul am adaugat jumatate din legatura de patrunjel, tocata marunt.

Separat, intr-un vas am amestecat bine carnea tocata de pui cu usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat( jumatate de legatura). Am condimentat compozitia cu sare, piper si cimbru uscat si am asezat-o intre doua folii alimentare. Cu autorul sucitorului am intins carnea in forma unui dreptunghi. Am indepartat folia de deasupra si pe foaia de carne am intins compozitia de ciuperci. Apoi am presarat deasupra cascaval ras, lasand marginile libere si am rulat strans cu ajutorul foliei, impingand capetele ruladei in interior. Am infasurat rulada in folie alimentara si am rulat-o pe masa, ca sa se lipeasca imbinarile.

Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu putin pesmet. Apoi am scos rulada din folia alimentara si am impins-o cu grija, sa nu se desfaca in tava. Am uns rulada cu ulei, pe toata suprafata si am pus tavile in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute.

Dupa ce s-a rumenit, scoatem rulada din tava si lasam sa se raceasca. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Va poftesc la niste minitarte fragede, delicate si elegante( zic eu). Pe cat de simplu sunt de facut, pe atat de delicioase...

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca