Rulada de pui umpluta cu spanac

Pentru concurs retete de primavara! O rulada plina e culoare, cu verdeturi de primavara, pentru cei dragi dar si pentru o masa festiva!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de placinta
  • 75 g orez cu bob rotund
  • 200 g frunze de spanac verde
  • o ceapa rosie
  • 3 ardei rosii
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • condimente
  • sare
  • ulei de Ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • un albus ou
  • seminte de Susan
  • un piept mare de pui (dezosat)

Mod de preparare

1. Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.

2. Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt,intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica,ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.

3. Se aseaza bucata de piept deasupra foilor de placinta apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al doilea strat de spanac calit, iar la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta. Intr-o tavita de chec (mai inalta) se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec apoi se aseaza cu grija rulada. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30 de minute.

Se scoate tavita si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan.

Se mai da 5 minute la cuptor,pana se rumeneste. Se serveste calda ,portionata in felii potrivit de groase.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca