Rulada din piept de pui cu omleta, cabanos si muraturi

Pieptul de pui se dezoseaza cu grija si se bate cu ciocanul de snitele, doar pe o parte, cea interioara. Partea exterioara nu se bate, caci pielea tre

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu piele si os
  • 2 oua
  • 1 fir cabanos
  • gogosari si castraveti in otet
  • 100 ml ulei (pentru omleta si tava in care se coace rulada)

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza cu grija si se bate cu ciocanul de snitele, doar pe o parte, cea interioara. Partea exterioara nu se bate, caci pielea trebuie sa fie intreaga pentru a inveli rulada.

Omleta am facut dintr-un albus si 2 galbenusuri, pentru ca un albus l-am folosit la ungerea pieptului tabacit de pui. Se taie felii un fir de cabanos si se rastoarna peste ouale batute bine.

Dupa care se rastoarna in tigaia incinsa bine in care am pus putin ulei. Se coace pe ambele parti. Rasturnam omleta pe o farfurie si o lasam putin sa se raceasca.

Albusul lasat deoparte l-am batut si l-am rasturnat peste pieptul de pui,am intins bine albusul peste pieptul de pui (pentru a face priza cu omleta), dupa care am pus omleta, felii de castraveti si gogosari in otet.

Pieptul de pui umplut se ruleaza strans. Am incercat sa acopar carnea cu pielea din dotare, apoi am legat bine rulada cu ata, dupa care am asezat-o intr-o tava in care am pus cam 50 ml ulei.

Am introdus tava in cuptorul incins bine.

Cand este rumenit se incearca cu un bat de chibrit (nu cu scobitoarea), mai ales in zona unde este pielea.
Pofta buna!

Reteta Rulada din piept de pui cu omleta, cabanos si muraturi a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada de pui cu ciuperci si kaiser,

Rulada de pui cu ciuperci si masline,

Rulada de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca