Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Dovleceii gatiti in acest mod pot fi serviti ca niste aperitive delicioase, la o masa copioasa intr-o zi de toamna!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume (dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • un ardei iute rosu
  • ulei
  • sare
  • amestec uscat de condimente(cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii sibtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.

Se scot feliile pe un platou si cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasam 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guleras.

In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate,apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului. Se dau la cuptor cca 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu ronelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se poct consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.

              Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de nuca si zmeura

Asta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am...

Prajitura cu crema de nuca si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii