Saltimbocca alla romana

Se topeste o lingura de unt in tigaie si cind e fierbinte se pun feliile de carne, mai intii pe partea cu prosciutto si apoi pe partea cealalta. Se sc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O felie de carne de vitel
  • adica frageda si roz
  • batuta cu ciocanul de carne
  • se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare

Mod de preparare

Se topeste o lingura de unt in tigaie si cind e fierbinte se pun feliile de carne, mai intii pe partea cu prosciutto si apoi pe partea cealalta.

Se scot pe o farfurie, se pune in cap alta farfurie ca sa se pastreze calde si in tigaie se adauga un pic de apa, sau de vin si se amesteca bine ca sa se dizolve toata prajeala care e in tigaie, se adauga unt cit o nuca ca sa se lege sosuletul si gata.

Se aseaza pe farfurie saltimbocca, se varsa sosuletul deasupra si se mananca cu ce garnitura de legume va place.

Feliile se pot face si mai micute ca sa "sara" mai usor in gura (saltimbocca=sari in gura).
Pofta buna!

Reteta Saltimbocca alla romana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Friptura de vitel cu sos si cartofi natur,

Escalop de vitel,

Muschi de vitel in sos gorgonzola

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca