Spuma de ficat in aspic

Ficatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat in aspic.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ficat (aprox. 300 g)
  • 1 fir de cuisoare
  • 4 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 75 g frisca batuta
  • 300 g aspic.

Mod de preparare

Ficatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat in aspic. Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte. Se pune la fiert intr-o cratita apa cu sare, un fir de cuisoare, piperul, frunza de dafin. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasind cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese sange sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Indata ce este gata se trece printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putin odata. Se imbraca o forma cu aspic, se asaza ficatul si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna si se aseaza imprejur aspic tocat.


Se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...