Sunca de casa

Sunca de casa este de mii de ori mai buna decat cea gata cumparata, mai ales daca o faceti cu ce condimente va plac cel mai mult.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • sunca (de pe burta porcului cu slanina si carne) de cel putin 2 kilograme
  • sare
  • boia
  • 10 catei de usturoi
  • zeama de varza
  • 2 ardei iuti
  • 2-3 frunze de dafin.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Sunca se sareaza si se lasa 2 zile la rece. Se ia apoi si se pune intr-un vas termorezistent si se acopera cu zeama de varza. Se fierbe 30 de minute, se da in clocot. In zeama in care fierbe se adauga 2-3 frunze de dafin si cam 2 ardei iuti.
Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se taie in bucati si se unge cu mujdei pregatit din 10 catei de usturoi si pulbere de ardei rosu (boua iute). Se da apoi in camara, la loc rece. Se lasa asa cam 5-7 zile, dupa care se lasa la vant. Abia apoi se poate servi.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Sunca de casa se serveste rece, taiata feliute subtiri, eventual alaturi de o ceasca de tuica fiarta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...