Tarta cu costita si spanac

Tarta cu costita si spanac este o mancare consistenta si delicioasa. Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • Pentru umplutură:
  • nişte costiţă
  • o ceapă mică
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 roşii cherry
  • o lingură bulion
  • o ceşcuţă de apă rece
  • o linguriţă de făină
  • spanac din ăla congelat
  • 2 felii de brânză topită
  • delikat puţin

Mod de preparare

Tarta cu costita si spanac este o mancare consistenta si delicioasa. Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.

Între timp am călit o ceapă în nişte ulei, apoi am tăiat potrivit nişte costiţă (aia aveam prin frigider, dar se poate folosi şi piept de pui, cârnăciori sau orice vă mai trece prin minte sau găsiţi pe rafturile frigiderului) şi l-am aruncat peste ceapa aurie. Am mai pus acolo nişte roşii cherry tăiate mărunt, o lingură de bulion şi o ceşcuţă de apă rece. Asta aşa ca să creez un fel de sos de legătură....Şi când toate bolboroseau am turnat în ploaie o linguriţă de făină, amestecând repede pentru a nu se arde. Am tras apoi de pe foc şi am lăsat să se răcească.

Într-o altă tigaie am călit spanacul şi am adăugat usturoiul tăiat mărunt şi puţin delikat.

După ce a expirat timpul de stat la rece...am luat aluatul şi am întins o foaie cam de 1 cm grosime....aici am greşit tare pentru că ar fi trebuit să îl intind doar de 1,5-2 cm grosime...dar e timp şi data viitoare.

După aceea am întins aluatul în tava tapetată cu unt şi făină, am nivelat frumos şi am tăiat excesul de aluat de pe margini. Din acesta am întins iar şi am tăiat nişte fâşii cu care am încropit un fel de grilaj deasupra umpluturii.

Aluatul de tartă pus în tavă, înţepat cu furculiţa, l-am dat la cuptor pentru vreo 10 minute (data viitoare îl voi lăsa puţin mai mult).

După ce au trecut cele 10 minute am pus în cocă umplutura în felul următor: un strat din carnea cu sos, un strat de spanac, feliile de brânză topită rupte în cîteva bucăţi. Apoi am pus deasupra lor grilajul făcut din aluatul rămas, am uns totul cu un ou şi am dat la cuptor pentru vreo 20-25 minute.

Vă mărturisesc că eu nu am mai avut răbdare şi m-am infipt în tarta fierbinte....imediat ce am scos-o din cuptor. Dar e foarte bună şi rece, poate chiar mai bună.


Tarta cu costita si spanac se serveste calda, dar si rece este foarte gustoasa.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice - Albinutza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Chifle cu lapte batut si rosii uscate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca