Tarta cu pui si smantana

Tarta cu pui si smantana este o mancare rapida, consistenta si delicioasa. Pieptul de pui, smantana si legumele sunt o combinatie perfecta pentru tarta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o portie de aluat de tarta
  • fraged
  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui
  • 300 gr smantana
  • un ou
  • o legatura de marar proaspat
  • 100 gr telemea
  • 2 fire de ceapa verde
  • un ardei gras
  • delikat
  • 2 oua crude pentru finisare

Mod de preparare

Tarta cu pui si smantana este o mancare rapida, consistenta si delicioasa. Pieptul de pui, smantana si legumele sunt o combinatie perfecta pentru tarta. Aluatul de tarta l-am intins in tava, l-am intepat cu furculita, am pus o mana zdravana de fasole boabe (ca sa nu se ridice si sa se umfle si sa se traga de pe margini) si l-am lasat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de rau (ca le pot refolosi la nesfarsit)!

Pieptul de pui l-am fiert si l-am tocat marunt. Am tocat si ardeiul, mararul, ceapa verde si le-am amestecat cu oul si 200 gr smantana adaugand putin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui si am amestecat bine, cam asa pentru omogenizare ca la compozitia de parjoale :)).

In aluatul de tarta copt am pus amestecul de carne legume si smantana peste care am ras telemeaua (pe razatoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smantana si 2 oua crude, batute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.


Tarta cu pui si smantana se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...

Chiftelute din somon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca