Treccia ripiena salata

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untu

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr faina
  • 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce
  • 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt
  • dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii)
  • 15 gr sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 250 gr apa
  • Umplutura: mortadella
  • parmezan ras
  • auricchio picant
  • cubulete de salam
  • rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa (putin cate putin). Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea aluatul-biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (ideal in cuptorul preicalzit pentru 10 minute la 40 grade si apoi stins). Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara). Apoi cu muchia unui cutit impartim in trei foaia, dar fara sa o taiem (doar o marcam usor). Si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase (mie mi-au iesit 21 fasiute pe dreapta si 21 pe stanga). Umplem partea centrala cu ce vrem noi (de la crema pasticcera la carne macinata) eu am umplut cu ce mai aveam prin frig: mortadella (am pus feliile de mortadella primele), iar peste am pus parmezan ras, cubulete de auricchio picant, cubulete de salam si rosioare mici din loc in loc. Am pus peste inca 2 felli mortadella 8. si am inceput sa impletesc fasiutele (din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa). O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pentru 30 minute la 200 grade


Se paote servi atat calda cat si rece. Reteta propusa pe forum de Laura_A

Alte retete foarte bune pe care vi le recomandam

Ciorba radauteana

Muschi de porc la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa