Ciuperci cu maioneza

Alegeti, curatati, spalati ciupercile si puneti-le impreuna cu 1/4 l de apa clocotita, o lingurita cu sare, foaia de dafin, 50 ml de vin alb intr-un v

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 300 g maioneza
  • 150 ml smantana legata
  • sare
  • vin alb
  • sec
  • o foaie de dafin
  • mustar
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Alegeti, curatati, spalati ciupercile si puneti-le impreuna cu 1/4 l de apa clocotita, o lingurita cu sare, foaia de dafin, 50 ml de vin alb intr-un vas de teflon, pe foc domol.

Cand ciupercile sunt bine patrunse, puneti-le in strecuratoare sa se raceasca (apa pastrati-o

pentru a fi adaugata la sosuri si ciorbe).

Combinati maioneza cu smantana, potriviti de sare, mustar, zeama de lamaie ori vin si preparatul poate fi adus la masa.
Pentru aroma puneti marar, patrunjel si - daca va place - ceapa rasa.

Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa