Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere

Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si zarzavaturile. Se sareaza si s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 ciuperci albe
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri de zarzavat mixt; frunze de patrunjel
  • hatmatuchi
  • marar
  • cimbru
  • 60 gr unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru aluat:
  • 4 oua
  • 125 gr faina
  • 125 gr amidon
  • 250 ml bere
  • 100 gr unt topit

Mod de preparare

Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si zarzavaturile. Se sareaza si se pipereaza, dupa care se umplu ciupercile cu aceasta compozitie. Se amesteca faina cu amidonul, galbenusurile si berea, iar la final se incorporeaza si albusurile batute spuma. Se invelesc ciupercile in acest aluat si se pun la prajit in untul bine incins.
Se servesc calde.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Ciuperci la cuptor

Placinta de dovleac

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi caramel

Cu toate ca n-am fost in forma zilele astea, nu m-a lasat sufletul sa nu intampin si eu primavara cu ceva dulce. Si cum eu...

Prajitura cu foi caramel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni