Ciuperci delicioase

Se spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si coditele in tava mare de placi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 3-4 rosii
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 pahar ulei

Mod de preparare

Se spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si coditele in tava mare de placinta, iar deasupra se pun felii de rosii curatate de pielite si seminte (rosiile trebuie sa fie tari, proaspete). Se presara patrunjelul verde tocat fin, sare, piper, apoi se adauga vinul si uleiul. Se asaza tava in cuptorul fierbinte, se modereaza focul si se lasa in cuptor sa fiarba pana scade lichidul si ramane numai sosul de ulei.


Se rastoarna intr-un castronel de portelan si se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Galuste cu prune

Zacusca de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide