Ciuperci delicioase

Se spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si coditele in tava mare de placi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 3-4 rosii
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 pahar ulei

Mod de preparare

Se spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si coditele in tava mare de placinta, iar deasupra se pun felii de rosii curatate de pielite si seminte (rosiile trebuie sa fie tari, proaspete). Se presara patrunjelul verde tocat fin, sare, piper, apoi se adauga vinul si uleiul. Se asaza tava in cuptorul fierbinte, se modereaza focul si se lasa in cuptor sa fiarba pana scade lichidul si ramane numai sosul de ulei.


Se rastoarna intr-un castronel de portelan si se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Galuste cu prune

Zacusca de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...