Ciuperci in aluat

Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa. Dati-le

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-15 ciuperci mai mari
  • 125 g faina
  • 200 ml lapte
  • un ou
  • 150 ml ulei
  • un paharut cu rom
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa.

Dati-le dupa aceea cu putina sare si piper.

Separat, intr-un castron, din 100 ml de ulei, lapte, ou, rom si faina, pregatiti un aluat subtire, care curge, pentru clatite, intr-o tigaie mica de teflon, cu ulei mai mult, fierbinte, pregatiti ciupercile in aluat.

Luati cu furculita cate o ciupercuta, treceti-o prin aluatul de clatite, pana cand se imbraca, apoi rumeniti-o

frumos in tigaie.
Preparatul se serveste fierbinte, pudrat (daca va place) cu cascaval sau cu telemea dulce, rasa.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita din organe de miel

Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...

Tocanita din organe de miel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca