Ciuperci in aluat

Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa. Dati-le

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-15 ciuperci mai mari
  • 125 g faina
  • 200 ml lapte
  • un ou
  • 150 ml ulei
  • un paharut cu rom
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa.

Dati-le dupa aceea cu putina sare si piper.

Separat, intr-un castron, din 100 ml de ulei, lapte, ou, rom si faina, pregatiti un aluat subtire, care curge, pentru clatite, intr-o tigaie mica de teflon, cu ulei mai mult, fierbinte, pregatiti ciupercile in aluat.

Luati cu furculita cate o ciupercuta, treceti-o prin aluatul de clatite, pana cand se imbraca, apoi rumeniti-o

frumos in tigaie.
Preparatul se serveste fierbinte, pudrat (daca va place) cu cascaval sau cu telemea dulce, rasa.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...