Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa. Dati-le
Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa se zvante de apa.
Dati-le dupa aceea cu putina sare si piper.
Separat, intr-un castron, din 100 ml de ulei, lapte, ou, rom si faina, pregatiti un aluat subtire, care curge, pentru clatite, intr-o tigaie mica de teflon, cu ulei mai mult, fierbinte, pregatiti ciupercile in aluat.
Luati cu furculita cate o ciupercuta, treceti-o prin aluatul de clatite, pana cand se imbraca, apoi rumeniti-o
frumos in tigaie.
Preparatul se serveste fierbinte, pudrat (daca va place) cu cascaval sau cu telemea dulce, rasa.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci
Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...
Tocanita din organe de mielOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj